• Kunnen wij uw product explosieveilig maken?
  Kunnen wij uw product explosieveilig maken?

  Ja, in de meeste gevallen kunnen wij dat. Wij maken dan een explosieveilige uitvoering van uw product, u blijft dan leveren onder uw eigen label. Of wij bouwen een apparaat of machine waar u eindgebruiker van bent om naar een…

 • ATEX N-exus Pulse optisch & akoestische Alarmering
  ATEX N-exus Pulse optisch & akoestische Alarmering

  De N-Exus Pulse is een explosieveilig alarm, goedgekeurd voor zone 2 en zone 22. Deze kunt u gebruiken in explosiegevaarlijke stof- en gasomgevingen.

  Voor voorspoedige evacuatie bij calamiteiten zoals brand, ontsnappen van…

 • ATEX SVC Ex-serie Pneumatische besturingskast
  ATEX SVC Ex-serie Pneumatische besturingskast

  De ATEX SVC Ex-serie bestaat uit hoogwaardige pneumatische besturingskasten voor gebruik in de procesindustrie, daar waar men te maken heeft met stof- en of gasexplosiegevaar. De ATEX SVC Ex-serie is standaard geschikt voor zone 2…

Maatwerk ATEX-apparatuur

Bent u op zoek naar andere ATEX-producten dan HVAC en WiFi? Op deze pagina vindt u ons overig assortiment producten waaronder (brand)alarmering en besturingskasten voor pneumatiek.

Verder ziet u hier voorbeelden van omgebouwde apparatuur, geschikt gemaakt voor zone 2  en 22.  Veel apparatuur is standaard ATEX zone 1 verkrijgbaar echter soms is  ombouwen een betere,  voordeligere oplossing voor u.

5 redenen waarom ombouwen vaak de betere optie is:

 • Kosten: vaak is explosieveilige apparatuur alleen verkrijgbaar voor zone 1 of 21, voor toepassing in zone 2 of 22 is dit vaak een onnodig kostbare oplossing. Als u voor zone 2 of 22 ATEX-producten nodig heeft, is ombouwen meestal voordeliger.
 • Beschikbaarheid: sommige producten bestaan sowieso niet in standaard ATEX-uitvoering. Denk aan drones of 3d-scanners. De apparatuur ombouwen is dan de enige oplossing.
 • Gebruiksvriendelijkheid: standaardapparatuur is vaak gebruiksvriendelijker dan de ATEX-uitvoering. En verder doorontwikkeld. Door ombouwen geniet u de voordelen van een uitgekiend standaardontwerp, in een explosieveilige uitvoering.
 • Standaardisering: Een productielocatie heeft zowel gezoneerde als niet gezoneerde gebieden. In beide gebieden hangen bijvoorbeeld brandmelders. Door ombouwen van deze standaard brandmelder voor de ATEX zones, kan de besturing van het geheel gelijk blijven.
 • Kennis en ervaring: vergt een nieuw merk veel instructie en kennis bij uw operators en onderhoudsmensen? Dan is ombouwen de betere optie. Uw personeel krijgt dan slechts een aanvullende instructie.

Garantie: hoe zit het met de garantie op uw product? Die vervalt immers wanneer wij dat ombouwen. Geen nood: wij nemen de garantie van de fabrikant gewoon over.

Onze ervaring met ombouwen

Inmiddels hebben we een flinke track record opgebouwd in het ombouwen naar ATEX. Met name gangbare apparatuur als airco’s en WiFi access points. Maar ook drones, 3d-scanners en roldeuren. Zelfs reefercontainers voor zone 2 maakten wij explosieveilig.

Daarom durven we te zeggen: er is weinig – misschien niets! – wat we niet kunnen ombouwen naar ATEX.

Een product aanvragen: hoe werkt dat?

Bij ieder artikel ziet u een keuzemenu. Daarin geeft u de benodigde specificaties aan, zoals de gewenste uitvoering en explosiegevaarlijke zone (gas of stof). Na verzending ontvangt u binnen 24 uur een offerte met prijs en levertijd.

U kunt ons uiteraard ook bellen voor advies en een prijsopgave voor ATEX producten. Bel ons gerust: 078-654 95 02.

© 2016 - 2019 Ex-Machinery.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel